2016. május 28., szombat

Enki Bilal 4 kötetes képregénye magyarul - Jelenlegi ára: 4 000 Ft

A szörny ébredése (Szörny-tetralógia 1. )
Nike Tíznapos vagyok, emlékszem… A rettenetes robaj valósággal kettéhasítja az éjszakai eget, és esőt hoz a kórházba. De nem gránát vagy tüzérségi tűz, és nem is bomba okozta… Ez életem első viharának legelső villámlása. Az ég megnyugtató haragja… Sokkal impozánsabb, mint az emberek tüze. Tíznapos árvaként boldoggá tesz az érzés, hogy a természet erősebb náluk. Még mindig N. 10. Egy ápolónő letesz egy csomagot a nagy fehér ágyra, Amir és én közém. Az alig néhány órás csomag neve Leyle Mirkovic… Először vagyunk együtt mi hárman. Fejünk összeér, egyetlen egészet alkotunk, míg megfeszített testünk egy csillag ágait rajzolja ki… Hallgatom életünk zajait. Tíznapos vagyok, a legidősebb. Egy boldog árva, aki szereti Leylát, szereti Amirt, és szereti a haragos ég zaját.
A Szörny-tetralógia három ! szálon bontakozik ki. Nike, Leyla és Amir, a világ különböző tájain szétszórtan élő szarajevói árvák története elsősorban az emlékezetről szól. Egyéni és kollektív emlékezetről, amelyben keverednek Enki Bilal „ szülőhelye”, Jugoszlávia szétesésének „ írott” képei (egy országé, amely alig néhány évvel eltűnése után máris kikopott emlékezetünkből), valamint a múlt, a jelen és a jövő összemosódó „ festett” képei. Az emlékezet segítségével Bilal a jövőt kutatja. Egy lehetséges jövőt, amelyben a Balkán emlékezetét kiterjeszti az egész világra, hiszen ez a világ minden, amink maradt.
December 32 (Szörny-tetralógia 2. )
Nike Egy miniatombomba robban a lábunk előtt. A terasz egy szilánkja szétzúzza az orromat (ebbben az évben harmadszor… ). A szélsőséges erőszak e pillanatában mi kellett volna még, hogy bogarat ültessen a fülem! be (amit szintén megütött a légnyomás)? BÁRMI jobb lett! volna, mint a MEHÍVÓ, mert itt kezdődik minden elölről.
Amir Erősen magamhoz szorítottam a testét, és ezt az új, közvetlenül rémálmaimból megeleventedett fekete bőrét. Nagyon erősen és nagyon sokáig. Mintha csak furcsaságát próbálnám elűzni.
Leyla Nike ugyanannyi ideig maradt a barlangban, mint a kilenc másik. Amint kilépett, ő is rögtön papírt és ceruzát kért a törvényszolgától, ugyanúgy mint a másik kilenc tanú, és hozzájuk hasonlóan, ő is hosszú órákig hallgatott. Végül, a másik kilenc tanúéhoz hasonlóan, Nike első mondata is szó szerint, szinte ugyanazt a három kérdést tartalmazta: „ A szénizotópos vizsgálat mit mutat a csontok és a lövedékek koráról? A Vadim Le adataival történt összehasonlítás mit mond a betemetett szintről? Mikor van december 32-e? ”
A Szörny-tetralógia három szálon bontakozik ki. Nike, Leyla és Amir, a világ különbö! ző tájain szétszórtan élő szarajevói árvák története elsősorban az emlékezetről szól. Egyéni és kollektív emlékezetről, amelyben keverednek Enki Bilal „ szülőhelye”, Jugoszlávia szétesésének „ írott” képei (egy országé, amely alig néhány évvel eltűnése után máris kikopott emlékezetünkből), valamint a múlt, a jelen és a jövő összemosódó „ festett” képei. Az emlékezet segítségével Bilal a jövőt kutatja. Egy lehetséges jövőt, amelyben a Balkán emlékezetét kiterjeszti az egész világra, hiszen ez a világ minden, amink maradt.
Párizsi randevú (Szörny-tetralógia 3. )
A Szörny-tetralógia három szálon bontakozik ki. Nike, Leyla és Amir, a világ különböző tájain szétszórtan élő szarajevói árvák története elsősorban az emlékezetről szól. Egyéni és kollektív emlékezetről, amelyben keverednek Enki Bilal „ szülőhelye̶! 1;, Jugoszlávia szétesésének „ írott” képei (egy or! szágé, amely alig néhány évvel eltűnése után máris kikopott emlékezetünkből), valamint a múlt, a jelen és a jövő összemosódó „ festett” képei. Az emlékezet segítségével Bilal a jövőt kutatja. Egy lehetséges jövőt, amelyben a Balkán emlékezetét kiterjeszti az egész világra, hiszen ez a világ minden, amink maradt.
Négy? (Szörny-tetralógia 4. )
A SZÖRNY ÉBREDÉSÉ-ben Nike Hatzfeld harminchárom éves, amikor legendás, túlfejlett emlékezőképessége élete első napjaiba repíti vissza. 1993-at írunk. Jugoszlávia haláltusáját vívja, boszniai szerb gránátok záporoznak a szarajevói kórházra. Nike megosztja ágyát és első napjait a szintén árva Amirral és Leylával. Élete hirtelen fordulatot vesz, amikor rábukkan emlékei között, hogy tizennyolc naposan megesküdött, „ örökké vigyázni fog rájuk”. 1993 emlékképei és a 2026-os valóság összefonódik, ! egy apokaliptikus, obszkurantista vallási örvénybe sodorva Nike Hatzfeldet. Hátborzongató eseménysorozat rázza meg a bolygót, rengeti meg a világot és demokráciáit, a „ legfelsőbb gonosz megtestesülésének” önmagát kikiáltó Optus Warhole irányítása alatt. Miközben Nike és Leyla egymásra találnak, a kirakós kiegészül egy negyedik elemmel, Szásával, akit a szerelem sodor Amir mellé. A DECEMBER 32-ben az emberi alapanyaggal dolgozó Optus Warhole, a Legfőbb Gonosz Művészévé változik. Kész mindennel játszani és mindent kijátszani, a tátongó űr és az emberi sorsok érdeklik, leginkább kedvenc szereplői: Nike, Leyla, Amir… és Szása. A PÁRIZSI RANDEVÚ címében arra utal, hogy Nike ígéretéhez hűen megpróbálja megtalálni az 1993-as szarajevói árvákat, és úgy tűnik, mindez sikerülhet is… De végül a NÉGY? az utolsó felvonás, ahol véget ér Nike küldetése. A han! gvétel rendhagyóan bensőséges, messze már a SZÖRNY ÉBREDÉSE é! s a DECEMBER 32 vadsága, a súlyos emlékektől való megszabadulás, az egyensúly, a túlélés és a szerelem elérésének vágya zárja le a L kötetet. Paradox módon, az utazás végére (a tetralógia 1995-ben indult útjára) a lezárás nyitottsága felfedi a realista hátteret, ami eddig háttérbe szorult.
egyenként kb 60-70 oldal, keménykötés
Személyes átvétel Sopronban vagy a Sopron Répcelak vonalon.
1605
EL2

Jelenlegi ára: 4 000 Ft
Az aukció vége: 2016-06-17 20:03 . Enki Bilal 4 kötetes képregénye magyarul - Jelenlegi ára: 4 000 Ft

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése